Olje iz konopljinih semen ima rahlo oreškast vonj. Vendar je pomembno, da konopljino olje vedno uporabljate hladno. Ko konopljino olje segrejemo, se začne kaditi in pri tem sežge dragocene hranilne snovi in maščobne kisline. Hladno stiskano konopljino olje ohranja naravni in bogati spekter sestavin, ki so zelo koristne za naše telo. Konopljino olje vsebuje do 80 odstotkov nenasičenih maščobnih kislin, ki so za človeka nujno potrebne. Vendar zaradi tega olje ni posebno. Ključnega pomena je idealno razmerje med esencialnimi maščobnimi kislinami omega-3 in omega-6 v razmerju 3 : 1. Vsebuje tudi pomembne minerale, kot so kalcij in magnezij, kalij in železo, cink in fosfor, mangan in baker ter natrij. Konopljino olje lahko vsebuje tudi redko gama-linolensko kislino. Poleg sekundarnih rastlinskih snovi je konopljino olje bogato z vitaminoma B1 in B2, vitaminom E in betakarotenom. Ta je predhodnik vitamina A in je zelo pomemben za naše oči. Vitamin E, ki ga pogosto označujejo tudi kot lepotni vitamin, zaradi svojih antioksidantov uničuje proste radikale in tako preprečuje prezgodnje staranje celic.